Wat is centrale verwarming?

Warm water, warm huis en een lekker warm bad, al deze dingen worden in de meeste gevallen verwarmd door een cv-ketel (centrale verwarming) deze verwarmt het en gebruikt daarna de aangesloten leidingen die door de hele woning lopen om dit warme water te verdelen.

Wat is een stadsverwarming?

Een blokverwarming is simpel gezegd een centrale cv-ketel die meerdere huizen tegelijk verwarmd. Dit gebeurt middels een netwerk van leidingen wat vanaf de centrale cv-ketel loopt naar de verschillende woningen toe. Hierdoor worden de woningen goed verwarmd en hoeft u daar zelf niet zoveel voor te doen

Wat is het voordeel van stadsverwarming?

Het voornaamste voordeel is simpelweg het ontbreken van de cv-ketel, dit houdt dus ook meteen in dat deze niet onderhouden hoeft te worden. Wat uiteraard financieel scheelt.
Daarbij is het ook zo dat de verwarming en het tapwater snel de juiste temperatuur bereiken. Ook kunt u op deze manier elke ruimte los van elkaar regelen en verwarmen middels een thermostaatknop. Zo kunt u ervoor kiezen de ruimtes te verwarmen waar u zich vaak bevindt, en om de andere niet te verwarmen.

Wat is het nadeel van stadsverwarming?

Op het moment dat u blokverwarming heeft, heeft u helaas geen vrije keuze in welke leverancier u wilt, daardoor heeft u indirect ook geen invloed op de prijs en dus uw kosten hierin. Ook lopen er leidingen door het hele huis heen, deze zijn uiteraard verwarmd. Hierdoor kan het wel eens gebeuren dat ruimtes worden verwarmd, waarvan u dat in eerste instantie niet zou willen.