Aansluiten wastafel

Naast een douche of een eventueel bad, vormt de wastafel een essentieel onderdeel in de badkamer. Hier heb u toegang tot water en een spiegel of eventueel een luxe verlichte spiegel. Het bied u meteen de mogelijkheid om relaxed uw tanden te poetsen of u op te frissen. Vaak worden wastafels verwerkt in het meubel, ook wel bekend als een wastafelombouw. Vaak wordt deze verwerkt in een kast, daarbij kunt u kiezen voor een kast boven uw wastafel waar bijvoorbeeld een verlichte spiegel op is gemonteerd. Dit meubel is helaas niet geschikt voor in elke badkamer vanwege de ruimte, het kan dus ook zijn dat er alleen een wastafel hangt met een daarboven geplaatste spiegel. Bij de installatie dient de wastafel stevig aan de muur te worden bevestigd met robuuste bouten. De voornaamste aansluiting betreft de koppeling voor koud en warm water voor de kraan. Als u de wastafel correct en stevig gemonteerd wil hebben, overweeg dan de hulp van een professionele loodgieter met uitgebreide ervaring in het aansluiten van wastafels.

Aansluiten toilet

Een toilet/ wc hoeft niet altijd alleen in een badkamer als sanitair fungeren, deze kan ook apart in een ruimte zitten. Een toilet/ wc kan op verschillende manieren gemonteerd worden. Er zijn klassieke toiletten, waarbij het closet op de vloer staat. Ook zijn er hangende toiletten waarbij er ook en stortbak aanwezig is. Deze wordt over het algemeen netjes weggewerkt. Het installeren van een hangend toilet met de zogenoemde bijbehorende stortbak eist vaak wat meer inspanning dan een klassiek toilet. De reden hiervoor is vrij simpel, er moet een voorzetwand worden gebouwd. Bij het plaatsen van het toilet dient de stortbak aangesloten te worden verbonden met de toiletkraan, zodat het toilet kan worden doorgespoeld. Ook moet er een afvoer geplaatst worden. Afhankelijk van het soort toilet dat u heeft/ wilt loopt deze door de muur of door de vloer heen. Voelt u zich niet helemaal comfortabel bij het aansluiten van het toilet? Geen enkel probleem, onze loodgieters staan tot uw dienst!

Aansluiten sanibroyeur

Heeft u de wens voor een toilet/ wc op een locatie waar dit eigenlijk niet mogelijk is? Indien er op die plek geen brede afvoer beschikbaar is, kunt u daar geen standaard toiletpot installeren. Mits u gaat verbouwen uiteraard! Om dit soort ingrijpende renovaties te voorkomen, behoort het instaleren van een sanibroyeur ook tot de mogelijkheden. Maar wat houdt dit nou precies in? In simpele woorden is het een verpluveraar achter de staande toiletpot wordt geplaatst, of kan worden ingebouwd bij een hangend toilet/ wc. Dit biedt het voordeel dat de vergruizer toiletpapier, afvalwater en ontlasting tot zeer fijn en compact vermaalt. Dit maakt dat het uiteindelijk door een smallere afvoer heen kan worden gespoeld. Essentieel is wel dat er een stopcontact in de buurt zit van waar u de sanibroyeur wil plaatsen, dit omdat de vermaler op stroom werkt. Laat dus uw sanibroyeur veilig en vakkundig monteren door een van onze ervaren loodgieters, zo kunt u binnen de korst keren genieten van een toilet op de gewenste plek!

Ervaar onmiddellijk heet water

Heeft u snel heet water nodig, bijvoorbeeld voor het maken van een kopje soep? Dan zult u eerst de waterkoker aan moeten zetten en te wachten tot deze helemaal goed is verhit, en dit uiteindelijk gaat koken. Maar is dat nog wel nodig? Niet met de Quooker! Deze kraan is zo ontwikkeld dat hier direct kokend water uit komt, dus het gebruiken van een waterkoker behoort tot de verledentijd! Bedenkt u zich eens wat voor mogelijkheden dit met zich meebrengt, wilt u snel heet water voor uw rijst, pasta, aardappelen en groenten dan kan dit gewoon. Hierdoor bespaart u ongelofelijk veel tijd. De kraan geeft niet alleen kokend water, maar kan ook net als een ‘’normale’’ kraan warm en koud water geven. Er zijn verschillende modellen van e kraan, deze hebben een andere look maar ook andere functies. Er zijn zelfs modellen waarbij u ook nog eens koud bruisend water kunt tappen! Echter is het aansluiten van zo’n kraan niet altijd even makkelijk. Er moet namelijk tot wel twee boilers worden geplaats in het keukenkastje onder de kraan indien u kokend en koud bruisend tapwater wenst. Wenst u alleen kokend water volstaat een enkele boiler ook. Dit kunnen onze loodgieters voor u doen zodat u binnen een mum van tijd kunt genieten van deze uitermate handige kraan. Hierdoor kunt u tijd besparen, en u focussen op de dingen die er echt toe doen.