Hoe repareert een loodgieter?

Bij het beroep loodgieter wordt vaak als eerste gedacht aan het oplossen en maken van verstoppingen en lekkages. Het takenpakket van een loodgieter omvat echter veel meer dan alleen deze dingen. Een loodgieter kan in en rondom het huis verschillende werkzaamheden uitvoeren, zoals het leeghalen en repareren van de dakgoot met de regenpijp erbij. Of het verleggen van een koppeling of juist het leggen daarvan. Of juist het oplossen van storingen in de cv-installatie, en het repareren van verstoppingen en lekkages. Verschillende klussen binnen en buitens huis vereisen de expertise van een vakkundige loodgieter.

Hoe onderhoudt een loodgieter?

Onze loodgieters staan klaar om u van dienst te zijn, zelfs wanneer het gaat om een regelmatige inspectie van uw cv-ketel, geiser of gaskachel. Het is daarom van groot belang uw installaties periodiek te laten controleren en zo nodig onderhouden. Hierbij wordt gecontroleerd op een goede werking, en uiteraard de veiligheid. Tijdige vervanging van onderdelen helpt bij het voorkomen van storingen en verdere problemen. Daarnaast minimaliseert een onderhoudsbeurt van onze loodgieter de kans op het vrijkomen van schadelijke gassen en of stoffen.

Indien gewenst kunt u onze loodgieter ook inschakelen voor het reinigen van de dakgoten. Het regelmatig onderhouden van dakgoten en het vrijmaken van vuil, kan verstoppingen en eventuele lekkages voorkomen. Al helemaal als u woont in een bosrijk gebied.

Wat kan een loodgieter vervangen?

Of het nu gaat om het vervangen van kranen in de badkamer of keuken, het vervangen van sanitair of het vernieuwen of leggen van de leidingen. Onze loodgieters hebben ruime en diverse ervaringen in deze taken en nog veel meer, en zij staan uiteraard klaar om u te assisteren bij uw klussen! Daarnaast beschikken onze monteurs over uitgebreide kennis van diverse installatie systemen. Als het gaat om vervanging van de boiler, geiser en cv-ketel bent u bij ons aan het juiste adres! Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld dat er vloerverwarming is in nieuwbouw huizen, werkt deze niet helemaal zoals zou moeten of heeft u last van een storing? Ook hierbij kunnen wij u helpen! Wij geven u graag advies op maat wat het beste past bij uw specifieke situatie, zo weet u altijd waar u aan toe bent en voorkomt u voor verassingen te staan.