Een perfecte keuken!

Een keuken is een van de ruimtes waar het meeste tijd wordt besteed en dus ook een van de belangrijkste ruimtes in huis. Dit ligt natuurlijk wel aan het type keuken. Een open keuken integreert veel meer met de leefruimte dan een gesloten keuken. Het integreren van de keuken in de leefruimte is een toenemende trend in de loop der jaren geworden. Wilt u dit ook of is uw huidige keuken dusdanig veroudert dat u want nieuws wenst, dan kunt u het renoveren overwegen. Bij het renoveren van de keuken komt u voor enkele specialistische taken te staan, zoals het aanleggen van leidingen en het aansluiten van verschillende apparaten en keukenonderdelen. In zo een situatie kan de hulp van een erkende loodgieter enorm nuttig zijn, zo bent u gegarandeerd van een goed aangesloten en werkende keuken!

Leidingwerk (ver)leggen of aansluiten

Elke keuken heeft twee type leidingen genaamd de gasleiding en waterleiding. Vandaag de dag zal gas niet in elke keuken worden gebruikt zoals vroeger, vaak is dat nu een inductie of keramische plaat. Indien u een nieuwe keuken wil plaatsen en installeren en de opstelling van de gootsteen en het kookgedeelte ongewijzigd blijft zal dit niet zo ingewikkeld zijn.
De bestaande leidingen kunnen worden aangesloten op de keukenkraan en het fornuis. Echter wordt het ingewikkelder als opstelling verandert. De kookplaat of het fornuis bevindt zich op een andere locatie, en het aanrecht wordt anders ingedeeld. Wat inhoudt dat de keukenkraan een andere locatie krijgt en dus ergens anders wordt geplaatst. De oude gas en waterleidingen zullen dan ook moeten worden verlegd naar de nieuwe locatie. Zelfs als u handig bent, is het aanleggen van een nieuw leidingwerk een specialistische taak die u het beste kunt laten uitvoeren door een ervaren en vakkundige loodgieter. Met name de aansluiting van de gasleiding moet veilig en zorgvuldig gebeuren! Uiteraard beschikken onze loodgieters over uitgebreide ervaring in het leggen en verleggen en installeren van leidingen, waardoor u mag rekenen op een feilloze aansluiting.

Het aansluiten van de vaatwasser

Eén van de meest belangrijke dingen in elke keuken is een keukenkraan. Elke keuken heeft voortdurend water nodig voor verschillende zaken. De vaatwassers beëindigen de discussie over de brandende vraag: Wie doet vandaag de afwas? U vult de vaatwasser met vieze vaat, zet hem aan en na verloop van tijd komt alles er weer netjes en schoon uit. De plek waar de vaatwasser komt is belangrijk, denk aan bijvoorbeeld of er een waterafvoer en waterleiding zitten op de plek waar deze moet worden geplaatst. Dit is namelijk nodig wilt u de vaatwasser in gebruik kunnen nemen. Bent u niet bekend met het proces van het installeren van de vaatwasser aan de waterafvoer en waterleiding, schroom dan niet om een deskundige loodgieter in huis te nemen die deze klus kan klaren voor u!

Installatie keukenkraan

Los van dat elke complete keuken ook een kraan heeft, is de kraan tegenwoordig ook een designelement. Denk bijvoorbeeld aan minimalistische kranen of juist kranen met een simpele rode en blauwe knop. De juiste kraan kan een echte eyecatcher zijn in uw keuken, heeft u bijvoorbeeld een moderne luxe keuken, dan kan een mooie minimalistische kraan dit design mooi aanvullen en accentueren. Een kraan monteren is een van de makkelijkere reparaties in huis als u handig bent, mits dit uiteraard goed gebeurt. Is deze klus toch te ingewikkeld is dat geen enkel probleem, onze loodgieters staan altijd klaar om uw kraan en andere keukenapparatuur te monteren voor u!

De Quooker

Wat is er nou prettiger dan direct warm water uit de kraan te krijgen? Snel kokend water uit uw kraan krijgen! Door de Quooker krijgt u direct kokend water uit de kraan, en hoeft u zelf geen water meer te koken. De Quooker kraan kent verschillende varianten zodat er voor elke keuken dé ideale kraan is die bij het interieur past. De kraan geeft niet alleen kokend water, maar kan ook net als een ‘’normale’’ kraan warm en koud water geven. Er zijn zelfs modellen vandaag de dag waar u bruisend water uit kunt tappen! Echter is het aansluiten van zo’n kraan niet altijd even makkelijk. Er moet namelijk tot wel twee boilers worden geplaats in het keukenkastje onder de kraan indien u kokend en koud bruisend tapwater wenst. Wenst u alleen kokend water volstaat een enkele boiler ook. Dit kunnen onze loodgieters voor u doen zodat u binnen een mum van tijd kunt genieten van deze uitermate handige kraan!