Het reinigen en ontstoppen van de riolering

Grotendeels van de woningen zowel als panden in Nederland zitten aangesloten op rioleringsstelsel van de gemeente. De afvoer van het toilet, douche en keuken komen uit op de centrale afvoer die ook weer is aangesloten op deze stelsels. De dakgoten die zitten aangesloten op regenpijpen lopen hier ook in door, dus u kunt al bij uzelf nagaan hoeveel leidingen er wel niet lopen. En hoe belangrijk het is dat deze ook goed blijven werken. Hierom is tijdig en goed onderhoud essentieel. Een verstopping of lekkage in de riolering kan best vervelend zijn. Vaak komt u er vanzelf achter, wanneer u naren geuren ruikt. Op dat moment kunt u een ervaren loodgieter inschakelen om dit probleem te verhelpen.

Oorzaken van problemen in het riool

Op het moment dat het riool verstopt raakt kunt u dit merken op verschillende plekken in het huis. Dit merkt u doormiddel van enkele/meervoudige verstoppingen door het huis heen. Dit kan komen door het doorspoelen van artikelen die niet geschikt zijn voor het toilet, zoals babydoekjes, etensresten en grote proppen wc-papier. Het is belangrijk dat up op zo een moment direct met spoed een loodgieter inschakelt. De monteur heeft namelijk een camera waarmee het riool geïnspecteerd kan worden. Zo kan de exacte locatie vastgesteld worden en de oorzaak vastgesteld worden, en uiteraard worden verholpen.

Loodgieterswerk

Een loodgieter zijn houdt veel meer in dan hier en daar een kraan monteren. Als loodgieters zijn wij op veel meer mogelijke manieren inzetbaar, zoals onder anderen het verhelpen van verstoppingen en lekkages. Het takenpakket van een loodgieter omvat echter veel meer dan alleen deze dingen. Een loodgieter kan in en rondom het huis verschillende werkzaamheden uitvoeren, zoals het leeghalen en repareren van de dakgoot met de regenpijp erbij. Of het verleggen van een koppeling of juist het leggen daarvan. Of juist het oplossen van storingen in de cv-installatie, en het repareren van verstoppingen en lekkages. Verschillende klussen binnen en buitens huis vereisen de expertise van een vakkundige loodgieter.

Onze loodgieters staan klaar om u van dienst te zijn, zelfs wanneer het gaat om een regelmatige inspectie van uw cv-ketel, geiser of gaskachel. Het is daarom van groot belang uw installaties periodiek te laten controleren en zo nodig onderhouden. Hierbij wordt gecontroleerd op een goede werking, en uiteraard de veiligheid. Tijdige vervanging van onderdelen helpt bij het voorkomen van storingen en verdere problemen. Daarnaast minimaliseert een onderhoudsbeurt van onze loodgieter de kans op het vrijkomen van schadelijke gassen en of stoffen.

Indien gewenst kunt u onze loodgieter ook inschakelen voor het reinigen van de dakgoten. Het regelmatig onderhouden van dakgoten en het vrijmaken van vuil, kan verstoppingen en eventuele lekkages voorkomen. Al helemaal als u woont in een bosrijk gebied.