Het ontstoppen van een afvoer

Er is niks vervelender dan het hebben van een verstopte afvoer, wanneer dit ernstig is kan dit het dagelijks leven beïnvloeden. Het normaal gebruik kunnen maken van het toilet zit er niet in, als deze niet meer doorloopt of niet meer goed spoelt. Gebeurt zoiets in de keuken dan is het vrijwel onmogelijk om de afwas te kunnen doen of het water te gebruiken. De afvoer laten ontstoppen is dan essentieel. Lukt het u zelf niet om de afvoer vrij te maken van de verstopping, doet u er goed aan een professionele ontstoppingsservice in te schakelen.

Het ontstoppen van een toilet

Vervelender dan dit wordt het niet snel, een verstopping in de afvoer van het toilet. Loopt het toilet niet meer goed door, of verandert deze in een zwembad. Dan dient u zo snel mogelijk dit op te lossen door de ontstopping te verhelpen. Er zijn een aantal mogelijke oorzaken waardoor deze verstopping ontstaat: Het doorspoelen van vochtige doekjes, het doorspoelen van maandverband en voedselrestanten. Door deze zaken niet door te spoelen kunt u simpelweg een verstopping voorkomen, want deze zaken horen niet thuis in het riool. Ook het doorspoelen van veel toiletpapier in een keer kan een verstopping veroorzaken. Indien u doormiddel van het gebruik van chemische middelen of een ouderwetse ontstopper het toilet niet ontstopt krijgt, schakel dan een vakkundige loodgieter in. De loodgieter kan met behulp van goed gereedschap en apparatuur bijvoorbeeld een veer de afvoer weer vrij krijgen. Hierdoor loopt uw toilet weer als nieuw!

Het ontstoppen van een gootsteen

Iedere keuken heeft wel een gootsteen, hierbij is er altijd een risico aanwezig van verstopping. Over het algemeen wordt de gootsteen gebruikt bij het koken of een afwas. Vaak worden er vetresten en etensresten met grote hoeveelheid gespoeld door de afvoer van de gootsteen. Dit kan zorgen voor een verstopping. Zit de verstopping niet heel erg diep kunt u dit met de juiste zaken verhelpen, zit deze verstopping echter wat dieper verandert dat de zaak. De afvoer van de gootsteen is direct verbonden met de sifon, hier kan een verstopping gemakkelijk ontstaan. Op het moment dat u hinder ondervindt van een verstopping, kunt u proberen de sifon los te koppelen en te reinigen hiermee verwijdert u de eventuele verstopping. Zit de verstopping niet in de sifon, dan zit deze verder in de afvoer van de gootsteen. Als dit het geval is schakel dan de beste loodgieter in die is gespecialiseerd in dit type verstoppingen. Met het juiste gereedschap kunt u binnen enkele momenten weer genieten van een goed functionerende gootsteen!

Het ontstoppen van een dakgoot

Een goed functionerende hemelwaterafvoer is essentieel voor elke woning! Een hemelwaterafvoer bestaat uit twee delen, de dakgoot en de daarop aangesloten regenpijp die de grond in gaat of uitkomt bij een regenton. Indien er geen goede hemelwaterafvoer is zal het water ongecontroleerd van het dak afstromen. Er bestaat een kans dat het water hierdoor onder de dakbedekking raakt en zelfs muren kan aantasten. Hierdoor ontstaat een dak lekkage, schimmel en andere vervelende vochtproblemen die uw gezondheid ten slechte toekomen. Het is daarom verstandig meerdere malen per jaar de dakgoot te controleren, en indien deze vervuild is vrij te maken van bladeren en ander vuil. Op deze manier krijgt het water de benodigde ruimte om netjes te kunnen stromen door de regenpijp en verder afgevoerd te worden. Het schoonhouden van de goot zelf is geen hogere wiskunde, maar er kan een verstopping zitten in de regenpijp waar u zelf niet direct kunt bijkomen. Hiervoor dient u een loodgieter in te inschakelen die de verstopping verhelpt en ruimte creëert voor het water om weer netjes te kunnen laten stromen door de hemelwaterafvoer. Ook kunt u een loodgieter inschakelen als de dakgoten goed aan de woning gemonteerd dienen te worden.

Het ontstoppen van het riool

Op het moment dat het riool verstopt raakt kunt u dit merken op verschillende plekken in het huis. Dit merkt u doormiddel van enkele/meervoudige verstoppingen door het huis heen. Het is belangrijk dat up op zo een moment direct met spoed een loodgieter inschakelt. De monteur heeft namelijk een camera waarmee het riool geïnspecteerd kan worden. Zo kan de exacte locatie vastgesteld worden en de oorzaak vastgesteld worden. Schade aan het riool kan namelijk ook een oorzaak zijn van een verstopping. Redenen van een schade kunnen zijn dat er graafwerkzaamheden hebben plaatsgevonden, een verzakking heeft plaats gevonden of dat de wortels van een boom door het stelsel van het riool zijn gegroeid. Een goed en professioneel loodgietersbedrijf beschikt over alle middelen om een dergelijke verstopping te verhelpen en eventuele beschadigingen te maken.