Herstel een lekkage snel

Het hebben van een lekkage in een woning kan voor veel ongemakken en vervelende situaties en overlast zorgen. De grote van een lekkage maakt niet uit voor de reparatie.
Deze dienst zo snel mogelijk opgelost te worden. Bij een aanhoudende lekkage kunnen waterschade en vochtproblemen ontstaan, die uw gezondheid slecht kunnen beïnvloeden. Dit kunt u gemakkelijk voorkomen door snel een loodgieter bij de hand te nemen. Op het moment van een grote lekkage zult u dit snel meekrijgen door grote en acute problemen, ook zal direct duidelijk zijn wat de oorzaak is hiervan. Het zal vaker voorkomen dat er een kleine lekkage is die naarmate de tijd pas ontdekt. U roept alleen de hulp van een loodgieter om het lek te dichten. Wanneer u te maken heeft met vochtproblemen, is het belangrijk om de bron van de lekkage te achterhalen. Een goede loodgieter is in het bezit van de juiste en benodigde apparatuur om dit lek op te kunnen sporen.

Lekkage in de keuken

Heeft u last van een lekkage in de keuken? Dan bestaat de kans dat u last heeft van problemen met de waterleiding naar de kraan, de kraan van de keuken zelf of met een keukenapparaat. Om de schade te kunnen beperken is het belangrijk om direct over te gaan tot actie. De keukenkraan is een van de belangrijkste zo niet het meest belangrijke element in de keuken, het zorgt dat u kunt koken of een glas water vullen of de groenten kunt wassen. De keukenkraan wordt dagelijks veelvoudig gebruikt, hierdoor kan na verloop van tijd een lekkage ontstaan. Een lekkende kraan is niet alleen erg vervelend, maar kan ook het proces van het ontstaan kalkvorming bevorderen. Dit kan niet alleen het esthetische uiterlijk van de kraan aantasten, maar ook het mechaniek van de binnenzijde beschadigen. Het is niet altijd direct nodig om de kraan te vervangen, in sommige gevallen kan een gekwalificeerde loodgieter de kraan maken. Is de schade aan de kraan te groot en valt die niet meer te maken, kan de loodgieter deze uiteraard vervangen! Een lekkage in de keuken kan ook worden veroorzaakt door de vaatwasser. Dit kan gerelateerd zijn aan de watertoevoer- of waterafvoeraansluiting. Maar over het algemeen is het de waterpomp of een ander onderdeel in de vaatwasser wat dit veroorzaakt. Onze monteurs hebben ook ervaring met reparaties aan de vaatwasser! Als u te maken heeft met een lekkage aan uw geiser of boiler, is het ook raadzaam om de expertise van een hiertoe ervaren monteur in te schakelen.

Lekkage in de badkamer

Helaas is de badkamer een ruimte die zeer gevoelig blijft voor lekkages, dit komt mee door de grote hoeveelheid leidingen die door de badkamer heen lopen. Hierdoor is het ontstaan van een lekkage in de badkamer snel gebeurd. In de badkamer bevindt zich een waterleiding die wordt gebruikt voor het bad, de wastafel, de douche en een eventueel toilet. Het opsporen van een lekkage kan hierdoor lastig zijn. Al helemaal als het gaat om een leiding in de vloer of muur waar de lekkage zich bevindt. Middels de hulp van een lekdetector kan de loodgieter het lek in de badkamer snel opsporen en repareren. Bij een lekkende leiding in de muur of vloer kan dit echter leiden tot enige breekwerkzaamheden. In de badkamer kunnen verschillende kranen zijn. Denk hierbij aan: douchekraan, badkraan en een wastafel lekkage waar een lekkage kan optreden.
In een van deze gevallen zal de loodgieter uiteraard kijken of de kraan nog te maken is, mocht dit helaas niet van toepassing zijn zal er dan pas worden gekeken om de kraan te vervangen.

Dak of plafond lekkages

Heeft u last van een lekkage bij het plafond? De oorzaak hiervan kan zijn dat er een waterleiding lekt die loopt door het plafond. Echter is het in veel gevallen zo dat de lekkage aan het plafond ontstaat door een lekkage aan het dak, hierdoor lekt vocht vanuit het dak naar het plafond. Over het algemeen is een hellend dak bekleed met dakpannen. Uitgezonderd van afgebroken, missende of niet goed liggende dakpannen is de kans dat er een lekkage ontstaat via het dak klein. Een bijkomend voordeel is dat water moeiteloos van een hellend dak afloopt. In het geval van een plat dak is er daarentegen een verhoogde kans en risico op daklekkage. Platte daken zijn meestal bekleed met bitumen. In de loop der tijd kan het bitumen beschadigd raken of kunnen de naden losraken, wat leidt tot binnendringen van vocht. Afhankelijk van de leeftijd kan de loodgieter ervoor kiezen alleen het deel te vervangen waar de scheur in zit. De kwaliteit van bitumen neemt af met de jaren, wij zouden u adviseren dat in het geval van bitumen die 20 jaar of ouder is, het vervangen ervan te overwegen. Ook problemen aan de dakgoten kunnen zorgen voor een lekkage aan het dak. Het is daarom verstandig meerdere malen per jaar de dakgoot te controleren, en indien deze vervuild is vrij te maken van bladeren en ander vuil. Op deze manier krijgt het water de benodigde ruimte om netjes te kunnen stromen. Hiervoor kunt u een loodgieter inschakelen die het euvel verhelpt en ruimte creëert voor het water om weer netjes te kunnen laten stromen door de hemelwaterafvoer. Ook kunt u een loodgieter inschakelen als de dakgoten goed aan de woning gemonteerd dienen te worden.